Hem » Flygskolan » 5 Bästa semesterorterna i Asien

5 Bästa semesterorterna i Asien

Publicerad: 2011-12-19

Så vilka är de 5 bästa semesterorterna i Asien just nu? Givetvis beror det på vem du frågar och vad du eftertraktar och det finns givetvis en uppsjö av varma och vackra destinationer i Asien, som är väl värda att besöka. På vår sida kan vi nämna de 5 bästa semesterorterna med hänsyn till tillgänglighet, flygmöjligheter dit samt turistvärderingar.

På listan hittar vi exempelvis ön Koh Lanta; semesterparadiset för svenskar i Thailand. Det är lättillgängligt då det går charterflyg till närliggande Krabi på fastlandet. Från Bangkok går det även flyg till Krabi. Koh Lanta är ett barnvänligt alternativ på listan och desto familjevänligare blir det då det finns en svensk skola på ön. Detta är sannerligen ett bra val för den solsugna familjen.
 
På listan finner vi även Mui Ne i Vietnam. Flyget går till Ho Chi Minh och därefter är det tre timmars bilfärd till Mui Ne; en sandstrand värd paradisstatus. Vietnam är fortfarande relativt billigt och trots att det finns många femstjärniga hotell här finns det fortfarande möjlighet att fynda bland hotellen.
 
Ett tredje alternativ är den indonesiska ön Bali, som passar både backpackers och den mer lyxiga turisten. Här finns det mesta att välja mellan när det gäller surf, sol, kultur, spa och bad. Flyg till Bali går först och främst med mellanlandning i någon av närliggande storstäderna, däribland kan Jakarna, Kuala Lumpur och Hongkong nämnas.
 
När vi ändå nämner Hong Kong kan vi även räkna med denna storstad på vår lista, då staden stoltserar med ett mäktigt finansiellt centrum och en mycket intressant och internationell bakgrund. Med en av Asiens största flygplatser är staden lättillgänglig med den goda egenskapen att det finns många möjligheter till transfer och då inte bara till asiatiska resmål utan även utanför Asiens gränser. Hong Kong är ett ganska annorlunda resmål på listan i stark kontrast till de andra solparadis för semesterdyrkare, men här finns istället ett storstadsliv med fantastisk arkitektur.
 
Bland de 5 bästa semesterorterna i Asien dyker även Long Beach i Malaysia upp, eftersom det är en budgetvariant som passar många resenärer som tycker om dykning, varmt vatten, badstränder och vackra landskap. Long Beach ligger på ön Palau Perhentian Kecil. Flyg kan arrangeras från Kuala Lumpur och till Kuala Lumpur tar man sig enkelt från de skandinaviska länderna.Senaste ArtiklarnaFler intressanta artiklar

Tips - Flyg till Asien i vinter
Du som söker tips på flyg till Asien i vinter har sannerligen hittat rätt. På denna sida kan du få mer information och ...

Billigaste resmålen i Thailand
Många svenskar söker efter de billigaste resmålen i Thailand som de kan flyga till. Flyg är den transportmetod som gälle...

Asiens bästa badstränder
Du är sugen på att boka ett flyg till Asien men kan inte bestämma dig för var du vill åka. Som en hjälp på v&...

Säkra din semester tidigt i vinter
Nu när sommaren börjar närma sig sin absoluta slutspurt är det lätt att börja bläddra i resekatalogerna och b&ou...Billiga flygbiljetter .nu kan ej garantera att de uppgivna priserna finns då de bygger på uppgifter från flygbolag och resebyråer.
Vi reserverar oss för eventuella felskrivningar. Var även vänlig notera att Billigaflygbiljetter.nu använder sig av cookies. Copyright © Billiga flygbiljetter .nu