Hem » Flygskolan » Flyg till Köpenhamn & Gå På Julmarknad

Flyg till Köpenhamn & Gå På Julmarknad

Publicerad: 2010-12-01

En resa till vårt grannland kan bli en härlig start på julen. I det vackra Köpenhamn kan man uppleva riktigt genuin julstämning. Med flyg är du snabbt på plats och kan välja och vraka bland utbudet. Det finns flera mysiga julmarknader att besöka där man kan hitta fina och personliga julklappar.

Julmarknaden i den gamla nöjesparken Tivoli startar redan den 12 november och pågår till den 30 december. På julafton och juldagen håller marknaden stängt. Tivoli är kanske som vackrast under julen då hela parken är pyntad och upplyst av 3300 ljusslingor. Det finns mycket fint att titta på i de många små stånden, allt från julpynt till god mat. Dessutom håller attraktionerna öppet trots vinterkylan. För att värma upp sig emellanåt kan man stanna till vid någon av de många eldarna som finns på området.

Från den 12 till den 20 december bjuder den välkända Fristaden Christiania på egen julmarknad i den Grå Hal. Här hittar du konsthantverk, handgjorda smycken, ljus och ett rikt utbud av mat. Lyssna på julmusik medan du njuter av något gott.

Om vädret är dåligt rekommenderar vi julmarknaden på Fredriksberg Rådhusplads som årligen hålls i ett stort tält där det alltid är varmt och skönt. Julmarknaden håller på i nio dagar med start den 3 december. Här bjuds på mycket skoj för de minsta med julverkstad och roliga uppträdanden på scenen. Med hjälp av de vackert smyckade träden och julgranarna skapas en mysig julstämning perfekt för att värma upp inför julafton.

Även julmarknaden vid Nyhavn börjar den 12 november, liksom Tivolis marknad. Här hittar man mycket olika sorters god mat och konsthantverk. Den som uppskattar danska specialiteter kan pröva det mesta som hör till julen här. Varför inte smaka ett karamelliserat äpple?

Ett annat tips är att närvara vid på Rådhuspladsen när stadens stora julgran tänds av borgmästaren den 29 november. Det är en festlig upplevelse som brukar locka många människor.

Läs mer om Köpenhamn.Senaste ArtiklarnaFler intressanta artiklar

Skidsemester - Tips på bra resmål i vinter
Nu är det dags att planera skidsemestern! Vi har de bästa tipsen på resmål i vinter oavsett om du vill stanna i Norden eller åka söderut.Österr...

Billiga resor till Costa Rica
Res till Costa Rica Costa Rica är troligen ett av de kommande stora resmålen för svenska resenärer. Centralamerikas stabilaste land erbjuder lån...

Billiga flyg till Mexiko i Höst
KLM har en kampanj som måste bokas före 12:e oktober med ett riktigt kanonpris till Mexiko: 4470kr tur och retur! Det är en riktigt billig flygbilj...

Höst i Europa
Hösten är perfekt för en mysig weekendresa ut i Europa. Just nu finns flera bra erbjudanden med billiga flygbiljetter till de stora städerna på k...Billiga flygbiljetter .nu kan ej garantera att de uppgivna priserna finns d de bygger p uppgifter frn flygbolag och resebyrer.
Vi reserverar oss fr eventuella felskrivningar. Var ven vnlig notera att Billigaflygbiljetter.nu anvnder sig av cookies. Copyright Billiga flygbiljetter .nu