Hem » Flygskolan » Skidsemester - tips pÃ¥ billiga skidorter

Skidsemester - tips på billiga skidorter

Publicerad: 2012-01-23

Ska du åka på skidsemester och vill ha tips på billiga skidorter? Det finns en hel del billiga skidorter, men det är även viktigt att ta hänsyn till transportmöjligheter och priset på transport till de olika destinationerna. Med detta i åtanke har vi valt billiga skidorter där det finns en flygplats i närheten och dit det går många flyg att välja mellan under vinterhalvåret. Ofta ligger fokus på Alperna, på grund av att området enbart ligger ungefär två timmars flygresa från mellersta Sverige., men det kan även vara intressant att ge lite extra uppmärksamhet till inrikes skidorter.

Ett tips på skidsemester i Alperna är Davos, som är en stad omgiven av stora liftområden och även stoltserar med att vara Europas högst belägna stad. Till liftsystemen i området hör exempelvis Parseen och Jakobshorn, vilket innebär ett stort utbud. Ett utbud som passar de flesta skidåkare, men kanske framförallt är det anpassat till familjer och hobbyåkarna. Medelsvåra pister uppblandat med en del gröna backar och en del svårare alternativ gör Davos till en väl vald destination, med Zürich som närmsta flygplats. Denna destination platsar inom tips på billiga skidorter, bland annat eftersom det finns gratisbussar inom området, som det går att färdas på för att ta sig till nya pistområden och liftsystem.
 
För de som även kan tänka sig en skidsemester i Sverige finns det en hel del tips på billiga skidorter. Sveriges fjällvärld bjuder på en hel del spännande vinterdestinationer. Varför inte flyga till Kiruna exempelvis och därifrån åka till det familjevänliga Björkliden eller kanske det lite mer avancerade och ungdomliga Riksgränsen? Björkliden och Riksgränsen ligger enbart tre mil från varandra och det finns möjlighet att ta sig upp på högfjället för att åka mellan dessa två destinationer, antingen med scooter eller med längdskidor. Svenska skidorter är kända för att hysa så väl slalomåkning som längdskidåkning.

För svenska skidorter finns det möjlighet att flyga till exempelvis Kiruna, Östersund eller Hemavan. För tips på billiga skidorter så kan det vara värt att tänka både på Alperna och inrikes destinationer.Senaste ArtiklarnaFler intressanta artiklar

Vilka skidorter erbjuder bäst skidåkning & fest?
Vilka skidorter erbjuder bäst skidåkning & fest är frågan som många skidintresserade ställer sig när de b...

5 Bästa resmålen i Sydamerika
Sydamerika är sannerligen ett drömresmål för många äventyrare och turister och därför väljer vi att ...

Flyg till Malaysia i vinter
Flyg till Malaysia i vinter! Det är det många som söker för att besöka ett otroligt exotiskt och spännande land. Det...

Bästa vinterresmålen i Februari
De bästa vinterresmålen i februari beror givetvis på vad för typ av semester man är ute efter. Oavsett semesterort och s...Billiga flygbiljetter .nu kan ej garantera att de uppgivna priserna finns då de bygger på uppgifter från flygbolag och resebyråer.
Vi reserverar oss för eventuella felskrivningar. Var även vänlig notera att Billigaflygbiljetter.nu använder sig av cookies. Copyright © Billiga flygbiljetter .nu