Hem » Destinationer » Brasilien » Brasília

Billiga flyg till Brasília

Huvudstad i världens femte största land är Brasília som blev resultatet av en mångårig dröm att flytta Brasiliens huvudstad från Rio de Janeiro ut på landsbygden. Noga planerad för att fylla sitt syfte blev staden färdigbyggd efter fyra år 1960 och har idag ca två miljoner invånare. På grund av sin korta historia är det ingen stad där du inte hittar historiska byggnader eller andra kända platser. Moderna arkitektur och en grundlig stadsplaneringen gör det däremot intressant att ta flyg till Brasília för personer som har särskilt intresse i modern arkitektur.

Är du intresserad av att få en glimt av Brasílias unika stadsplanering är det perfekt att ta sig upp i stadens TV-torn som tar dig 75 meter ovan staden. Katedralen Metropolitan är däremot väl värd ett besök utsmyckad med aluminiumsniglar och dekorativa glasmålningar.

Ett par andra rekommendationer under din vistelse i Brasília är Palácio Itamaraty och Jardim Zoológico de Brasília. Brasília har ett brett utbud av restauranger från olika delar av världen men ett flyg till Brasília kräver att du provar nationalrätten Feijoada, den kryddstarka risrätten som serveras med strimlad kål tillsammans med färska apelsinskivor.

  • Väntar på sökningar
  • Väntar på sökningar
  • Väntar på sökningarBilliga flygbiljetter .nu kan ej garantera att de uppgivna priserna finns då de bygger på uppgifter från flygbolag och resebyråer.
Vi reserverar oss för eventuella felskrivningar. Var även vänlig notera att Billigaflygbiljetter.nu använder sig av cookies. Copyright © Billiga flygbiljetter .nu