Hem » Destinationer » Frankrike

Billiga flyg och resor till Frankrike

Mängder med människor har blivit förälskade i allt det som Frankrike står för: dess unika arkitektur, kulturen, den fantastiska mångfalden i dess natur och i det vackra språket. Dessa har till och med fått ett eget begrepp: frankofiler. Det som förtrollar dem återfinns såväl i det stora som det lilla, i landets naturskatter och i folkets själ och hjärta.

Det lilla mäktiga landet stoltserar med en fantastisk historia, kryddad med Napoleon och den Franska revolutionen. Det är en revolution som påverkat hela vårt samhälle, med demokrati och mänskliga rättigheter som logisk följd. Den än levande historien avspeglas i arkitekturen, i namnen på gatorna och i folkets medvetande. Fransmännen gör sig hörda och syns gärna.

Frankrike är också det land som kan erbjuda det mesta för en turist: Alperna, Rivieran, den fantastiska Atlantkusten, världsmetropolen Paris och inte minst de små byarna och vingårdar. Med en unik gastronomisk kultur och ett café- och nattliv av rang är Frankrike ett land som frestar alla sinnen. Här finns något för alla. Det är bara att ge sig dit och plocka russinen ur kakan.

Säsonger

Semestertider infaller under februari, mars och slutet av juli till slutet av augusti, vissa småstäder blir nästan helt folktomma under de veckorna och bör undvikas. Annars erbjuder Frankrike något under hela året men det bästa vädret fås under våren. Och vankas bad så är det från maj och framåt som gäller.

  • Väntar på sökningar
  • Väntar på sökningar
  • Väntar på sökningar
Frankrike
  • Huvudstad: Paris
  • Folkmängd: 61,538,000
  • Yta: 552,000 km²
  • Valuta: 100 SEK ger dig ≈ 11 EUR
  • Nationaldag: 14 juliBilliga flygbiljetter .nu kan ej garantera att de uppgivna priserna finns då de bygger på uppgifter från flygbolag och resebyråer.
Vi reserverar oss för eventuella felskrivningar. Var även vänlig notera att Billigaflygbiljetter.nu använder sig av cookies. Copyright © Billiga flygbiljetter .nu