Hem » Destinationer » Kroatien » Zagreb

Billiga flyg till Zagreb

Många söker sig till Kroatien huvudsakligen sommartid för att njuta av sol och bad längs landets långa kustremsa eller på någon av de många öarna. Vi kan varmt rekommendera att ta ett flyg till Zagreb. En storstad som erbjuder en härlig blandning av kultur, religion, nattliv och parkvandringar. Precis som många andra av Europas många storstäder har Zagreb sin egen ”gamla stad”, Gradec. Här kan du i lugn och ro flanera längs kullerstensgränder, titta på folk och njuta av stora vackra palats i barockstil. Vid den gamla stenporten intill Gradec hittar du Zagrebs kanske mest kända monument, en staty som gestaltar Jungfru Maria.

Letar du efter ytterligare kultur? På plats i Zagreb kan du skåda sådant som Mimaramuseet, Rooseveltov trg samt glaskonst från Egypten, persiska mattor och franska tavlor. Det mesta att se i Zagreb ligger centralt och inom rimligt gångavstånd. Skulle du föredra att däremot använda kommunala transportmedel är spårvagnarna det mest lämpliga alternativet.

Natt- och nöjeslivet är idag en högst levande del av Zagreb. Bogoviceva och Tkalciceva är två stadsdelar med stort utbud av cafébarer och måste sägas vara utmärkta områden att inleda utekvällen. Zagreb ligger inskjuten mellan berget Medvednicas sluttningar och detta gör också berget tillgängligt för en härlig hel- eller halvdagsutflykt. Hyr en bil och åk upp till toppen och njut av en avslappnande bergspromenad sommartid eller lite skidåkning vintertid. Har du inte möjlighet till detta finns det goda möjligheter till mer naturnära upplevelser i Zagreb. Parken Maksimir är ett sådant exempel och ligger inte långt ifrån stadens centrum.

Att boka ett flyg till Zagreb kan sammanfattas som att boka ett flyg till en härlig blandning av ett gammal och nytt Europa, Medelhav och Balkan på en och samma gång.

  • Väntar på sökningar
  • Väntar på sökningar
  • Väntar på sökningarBilliga flygbiljetter .nu kan ej garantera att de uppgivna priserna finns då de bygger på uppgifter från flygbolag och resebyråer.
Vi reserverar oss för eventuella felskrivningar. Var även vänlig notera att Billigaflygbiljetter.nu använder sig av cookies. Copyright © Billiga flygbiljetter .nu