Hem » Destinationer » Spanien » Barcelona

Billiga flyg till Barcelona

Den häftiga spanska staden Barcelona är en stad som i sanning aldrig sover. Dagtid är det härliga bad i Medelhavet och shopping på La Rambla med omnejd som gäller. Kanske hinns också ett eller annat kulturellt projekt med också. Barcelona är nämligen fylld av konst och arkitektur, samtliga väl värda ett besök.

Det mest slående bygget är la Sagrada Familia, den enorma katedral som kungsarkitekten i staden Gaudì påbörjade men som så länge stod ofärdig. Den officiella öppningsceremonin var i år, dock påbörjades bygget 1882. Fler verk av Gaudì finns på andra håll i staden, alla lika spännande och innovativa. Inte långt ifrån katedralen finns de gamla delarna av staden, Barri Gotic, med sina vindlande små gator. De är prång fyllda med spännande butiker och trevliga restauranger. Kontrasten mellan Barri Gotic och den hypermoderna arkitekturen i El Eixample är lika stor som fascinerande. Museer finns det också gott om, inte minst konstmuseer. Tacka för det. Här har Picasso, Miró, Dalì och många fler verkat, levt och älskat.

Under natten fylls stadens gator med festande spanjorer och besökare. Tapasbarerna, caféerna, restaurangerna och klubbarna håller igång till sent. Här går gatuvandrarna från den ena baren till den andra och provar tapas, eller njuter av paëlla och släcker törsten med gott att dricka. Det fortgår ända till morgonen, när nya äventyr stundar, i den soliga arkitektstaden Barcelona.

Läs mer om Barcelona

  • Väntar på sökningar
  • Väntar på sökningar
  • Väntar på sökningarBilliga flygbiljetter .nu kan ej garantera att de uppgivna priserna finns då de bygger på uppgifter från flygbolag och resebyråer.
Vi reserverar oss för eventuella felskrivningar. Var även vänlig notera att Billigaflygbiljetter.nu använder sig av cookies. Copyright © Billiga flygbiljetter .nu