Hem » Destinationer » Sri Lanka

Billiga flyg till Sri Lanka

Boka ett flyg till Sri Lanka. Denna tropiska paradisö är belägen precis söder om Indien och erbjuder en fantastisk blandning av korallrev, sandstränder samt exotiska växter och underbar natur. Sri Lanka är ingen stor ö men möjligheterna är många att göra din semester där till en av de mest upplevelserika. Klättra i grottor eller dyk med hajar!
En populär attraktion är den gamla huvudstaden Kandy där du exempelvis kan besöka ”Den heliga tandens tempel”. I närheten av bergsstationen Nuwara Eliya kan du ta dig på vandring längs slingriga stigar till du kommer till ”världens ände”. Här står du mitt framför ett kargt stup på 2 000 meters höjd med en fantastisk vy ut över teodlingar och annat vackert landskap. I nationalparken Yala har du möjligheten att se såväl elefanter som leoparder.

Du som tar ett flyg till Sri Lanka för avkopplingens skull gör rätt i att söka dig längs kusten norr om huvudstaden Colombo, mellan Unawatuna och Negombo, där du hittar en lång rad badorter i varierande klass och standard. Sri Lanka har under många år präglats av ett inbördeskrig vilket har medfört att massturismen har uteblivit.

Efter tsunamin som drabbade Sri Lanka 2004 har regeringen dock satsat på att utveckla möjligheterna för turism i landet. På grund av tidigare stridigheter i landet bör du kontrollera det politiska läget innan du reser hit och framförallt om du vill lämna de mer turisttrygga platserna i södra delarna av landet och bege dig mer norrut såsom till de antika städerna Polonnaruwa och Sigiriya.

  • Väntar på sökningar
  • Väntar på sökningar
  • Väntar på sökningar
Sri Lanka
  • Huvudstad: Sri Jayawardenapura
  • Folkmängd: 19,886,000
  • Yta: 66,000 km²
  • Valuta:
  • Nationaldag: 4 februariBilliga flygbiljetter .nu kan ej garantera att de uppgivna priserna finns då de bygger på uppgifter från flygbolag och resebyråer.
Vi reserverar oss för eventuella felskrivningar. Var även vänlig notera att Billigaflygbiljetter.nu använder sig av cookies. Copyright © Billiga flygbiljetter .nu