Hem » Destinationer » Sudan

Billiga flyg till Sudan

Vill du resa till ett av Afrikas länder, präglat av en orolig politisk historia men med fantastiska naturtillgångar, boka ett flyg till Sudan. Beläget i den nordöstra delen Afrika ligger ut mot Röda Havet med gräns till Etiopien i söder och Egypten i norr. Klimatet varierar stort mellan landets norra och södra delar och djurlivet varierar i de olika klimatzonerna från stäpp- och ökenlandskap i norr till tropiska skog med savann- och höglandslandskap i söder. Som turist i Sudan finns flertalet nationalparker att besöka. Annars är landskapet i Sudan väldigt präglat av de olika grenar av Nilen som flyter från landets södra delar norrut samt den östra kustremsan mot Röda Havet.

En av de vanligare anledningarna att ta ett flyg till Sudan är de dykningsmöjligheter som finns i de sudanska delarna av Röda Havet. Port Sudan är den plats som flest dykningsexkursioner utgår ifrån. Annars är huvudstaden Khartoum värt ett besök där du finner sevärdheter som Khartoums universitet, Nationalmuséet samt en kyrkogård med offer ifrån andra världskriget.

I Sudan är invånarna övervägande muslimer och respekt för kulturen och dess lagar bör alltid visas. Annars är Sudan lite som ett lapptäcke med stammar och olika folkgrupper vilket i många år bidragit till ett landet lidit av inbördeskrig i olika omgångar. Innan du bokar ditt flyg till Sudan bör du därför alltid försäkra dig om säkerhetsläget på plats i landet och högsta försiktighet bör alltid vidtas vid resor i landet.

  • Väntar på sökningar
  • Väntar på sökningar
  • Väntar på sökningar
Sudan
  • Huvudstad: Khartoum
  • Folkmängd: 39,379,000
  • Yta: 1,886,000 km²
  • Valuta:
  • Nationaldag: 1 januariBilliga flygbiljetter .nu kan ej garantera att de uppgivna priserna finns då de bygger på uppgifter från flygbolag och resebyråer.
Vi reserverar oss för eventuella felskrivningar. Var även vänlig notera att Billigaflygbiljetter.nu använder sig av cookies. Copyright © Billiga flygbiljetter .nu