Hem » Destinationer » Tjeckien » Prag

Billiga flyg till Prag

Den vackraste pärlan i Tjeckien är utan tvekan det romantiska Prag. Prag förknippas gärna med vacker och anrik arkitektur, inte minst tack vare de många tornen som sticker upp ovan stadsbilden. För besökarna är staden fyllt med små gyllene fynd i form av sevärdheter, restauranger, nöjen och andra upptäckter.

Vissa byggnader sticker ut mer än andra. Pragborgen är egentligen ett slott med en enorm yta och mängder med rum, allt byggt under medeltiden. Karlsbron är en av de mest kända broarna, och går över floden Moldau som ringlar sig vackert igenom staden. Den byggdes redan år 1357 och har varit med om ett och annat krig, även med svenskar inblandade.

Kulturellt sett är Prag ett centrum med allt från opera till nattklubbar. Kafka är den stora hemmasonen och hyllas här och var. Det tjeckiska köket syns överallt utmed Prags gator, inte minst i form av barer. Mustiga rätter hör till traditionen. På restaurangerna syns de romantiska paren sitta och mysa efter en härlig dag i det vackra Prag, staden som väl mäter sig med storheter som Paris.

Läs mer om Prag

  • Väntar på sökningar
  • Väntar på sökningar
  • Väntar på sökningarBilliga flygbiljetter .nu kan ej garantera att de uppgivna priserna finns då de bygger på uppgifter från flygbolag och resebyråer.
Vi reserverar oss för eventuella felskrivningar. Var även vänlig notera att Billigaflygbiljetter.nu använder sig av cookies. Copyright © Billiga flygbiljetter .nu