Hem » Destinationer » Turkiet

Billiga flyg till Turkiet

Turkiet Àr landet dÀr orienten möter vÀst i en exotisk mix. Allt möts i sundet Bosporen, som delar landet i tvÄ delar. I norr ligger Svarta havet och mÀngder med turistorter. I söder lockar Medelhavet med sol, vacker natur och lÄnga sandstrÀnder.

MÄnga reser till Turkiet för solens och badstrÀndernas skull. PÄ köpet fÄr dÄ den uppmÀrksamme ta del av en kultur som strÀcker sig mÄnga tusentals Är tillbaka. SÀrskilt intressanta platser finns utmed kustbandet till Medelhavet, dÀr romare satt sina spÄr med tempel, amfiteatrar och fantastiska byggnationer. Det finns ocksÄ smÄ överraskningar hÀr och var, inte minst i Myra. Det var hÀr den riktige St Nicholaus en gÄng levde och verkade.

Alltfler upptÀcker allt annat som finns att uppleva i Turkiet. Göreme erbjuder bra skidÄkning och landsbygden har mÀngder med naturupplevelser att erbjuda. StÀderna Àr stora och myllrande. Metropolerna Istanbul och Ankara ger mÄnga upplevelser av kulturmöten och Àven krockar ibland. Myllrande marknader, fashionabla butiker, mÀktiga gamla hus och höga minareter och en stolt kulturtradition samsas sida vid sida. UpptÀckterna Àr mÄnga i det lilla och i det stora. Maten pÄ restaurangerna Àr en del av den stolta kulturtraditionen, lÄngt ifrÄn de falafel vi ser som turkiska hemmavid och gÀstfriheten Àr stor pÄ grÀnsen till översvallande.

Billiga flyg till Alanya

En av de mest populÀra semesterorterna utmed Turkiets medelhavskust Àr det familjÀra och natursköna Alanya. Med lÄngt över 300 soldagar, sköna sandstrÀnder och ett kristallklart vatten Àr platsen som gjuten för en underskön semestervistelse. Inte blir det sÀmre av att staden bÀr pÄ en charm och en historia vÀl vÀrd namnet.

SjÀlva staden ligger pÄ en halvö och lÀngst ut tronar en medeltida borg dÀr korsriddarna en gÄng hade ett fÀste. Halvön dÀr borgen stÄr reser sig nÀstan tre hundra mÀktiga meter ovan havet. Den lilla hamnen nedanför bjuder pÄ restauranger med sÄvÀl internationell som nationell matlagning, spÀnnande shopping och mÀngder med livliga nattklubbar. Shoppingen Àr till stora delar försÀljning av kopior, men det finns riktiga fynd att göra ocksÄ. Glöm inte att pruta bara för billigt Àr det sÀllan.

Utmed kustbandet gÄr bÄtarna omlott för att visa borgen frÄn havet och lotsa dykare och soldyrkare ut pÄ böljan den blÄ. De syns ifrÄn stranden Cleopatra, dÀr sanden Àr fin och restauranger och hotell ligger tÀtt.

Den som tröttnat pÄ solen mÀrker snart att det hÀr Àr en spa-stad av rang. Njut av ett klassiskt hamam, turkiskt bad, massage av alla de slag och en fin manikyr. Frisörerna Àr ocksÄ duktiga med sina saxar, och det Àr vÀl vÀrt de lÄga priserna.

LĂ€s mer om Alanya

  • Väntar pć sökningar
  • Väntar pć sökningar
  • Väntar pć sökningar
Turkiet
  • Huvudstad: Ankara
  • Folkmängd: 73,723,000
  • Yta: 784,000 kmČ
  • Valuta: TL
  • Nationaldag: 29 oktoberBilliga flygbiljetter .nu kan ej garantera att de uppgivna priserna finns dć de bygger pć uppgifter frćn flygbolag och resebyrćer.
Vi reserverar oss för eventuella felskrivningar. Var även vänlig notera att Billigaflygbiljetter.nu använder sig av cookies. Copyright © Billiga flygbiljetter .nu