Hem » Destinationer » Ungern

Flyg billigt till Ungern

Den forna öststaten Ungern var en av de första att anpassa sig till den nya gemenskapen i väst. Spa-traditionen är lång och stolt. Överallt ligger thermalbad för besökare och bofasta att njuta i. Även golf och festivaler är lantliga nöjen, som lockar folk från när och fjärran.

Något av det första som slår en besökare till landet är det enorma utbudet av mat. Foie Gras, gåslever, är en paradrätt och serveras i rikliga mängder. Mastiga bufféeter är vardagsmat och antalet rätter är sällan mindre än fem under en festlighet. Till maten serveras gärna det inhemska tokajer, vars druvor odlas i historiska Tokaj. Området är inte bara känt för sitt vin, utan även för det vackra landskapet, thermalbaden och gamla medeltidsborgar.

Ungern är ett land präglat av den stora Pustan, med dess vidunderliga natur. En del av den är utsedd till ett världsarv av UNESCO och den traditionella herdekulturen och hästtraditionen Ungern är så stolt över kan bevittnas här, inte minst i nationalparken Hortobagy.

I sydöst ligger området Pannonia, fylld med historiska platser från romartiden. Här syns också mängder med medeltida borgar och slott. Vingårdarna avlöser varandra. Här finner vi också Balatonsjön, med underbara omgivningar som gjorda för naturupplevelser och sköna bad. Huvudstaden Budapest är två städer i en, med mängder av intresanta historiska byggnader. Besök även de minnen som finns av tider som flytt, inte minst av Sovjetstyret från öst.

  • Väntar på sökningar
  • Väntar på sökningar
  • Väntar på sökningar
Ungern
  • Huvudstad: Budapest
  • Folkmängd: 10,045,000
  • Yta: 93,000 km²
  • Valuta: 100 SEK ger dig ≈ 2906 HUF
  • Nationaldag: 23 oktoberBilliga flygbiljetter .nu kan ej garantera att de uppgivna priserna finns då de bygger på uppgifter från flygbolag och resebyråer.
Vi reserverar oss för eventuella felskrivningar. Var även vänlig notera att Billigaflygbiljetter.nu använder sig av cookies. Copyright © Billiga flygbiljetter .nu