Hem » Flygskolan » 5 Bästa Weekendstäderna

5 Bästa Weekendstäderna

Publicerad: 2011-03-28

London
Englands vackra huvudstad London är för många en underskattad plats. Men faktum är att London är en av de städer i Europa som har det bredaste utbudet av aktiviteter för alla smaker.

För den som tycker om att shoppa är London en given metropol. Det välkända shoppingstråket Oxford Street i centrala London är en klassisk favorit. Här hittar du välkända klädkedjor som Urban Outfitters och Topshop men även mindre butiker som säljer olika saker.
 
London är även en huvudstad i världsklass när det gäller musikaler. I Londons Westend trängs musikalerna med varandra och i många fall kan det vara en smart idé att köpa biljetterna på plats.

Amsterdam
Hollands storleksmässigt ganska lilla huvudstad anses av många som en av Europas vackraste städer. Amsterdam är känt för sina kanaler, historiska platser och museum. Staden har ett utmärkt kommunikationsnät och att ta dig runt i staden blir aldrig ett problem.
 
I Amsterdam är stämningen väldigt öppenhjärtig och det mesta tolereras i någon mån. Till de mest kända av Amsterdams minst 50 olika museum hör Rijksmuseum, Van Gogh Museum, Stedelijk Museum och Anne Franks hus.

New York
Det stora äpplet eller New York som den välkända amerikanska metropolen egentligen heter är en av världens största städer och den gör verkligen skäl för sitt smeknamn. New York är staden som aldrig någonsin sover och här hittar du allt du kan tänkas behöva i princip när på dygnet som helst.
 
New York fullkomligt svämmar över av restauranger, barer, klubbar, caféer och butiker. New York är kanske en av världens mesta shoppingstäder. Här hittar du välkända märken blandat med inte alls kända märken och andra vackra, knäppa och roliga saker.
 
När du besöker New York kommer du antagligen inte känna att tiden räcker till. Det gör den inte heller. Denna fantastiska stad kan upptäckas om och om igen och du kommer antagligen aldrig att få nog. Men när du är där för första gången kan du passa på att göra klassiska saker som att åka upp i Frihetsgudinnan, besöka Central Park och promenera över Brooklyn Bridge.

Prag
Tjeckiens huvudstad Prag är en gyllene stad med hundratals torn och tinnar. Denna stad är för dig som vill uppleva genuin kultur och arkitektur men också för dig som vill ha ett nattliv i toppklass.
Prag erbjuder ett gäng fantastiska sevärdheter som bland annat den välkända och historiska Karlsbron, Gamla stan och den nybyggda, unikt arkitektritade Dansande byggnaden.

Karlsbron är ett utmärkt stråk för souvenirshopping, Gamla stan är full av små restauranger och caféer och Dansande byggnaden erbjuder en enastående utsikt.
 
Wien
Österrikes huvudstad Wien är en riktig kulturstad. Här kan du fånga konsten i dess renaste form i något av alla gallerier längs gatorna eller besöka den kända Spanska ridskolan. Sigmund Freud museet är också en upplevelse i särklass.

 Senaste ArtiklarnaFler intressanta artiklar

Upplev Rom lagom till våren
Rom är Italiens vackra huvudstad och en stad med en spektakulär historisk bakgrund. Rom bör som bäst upplevas om våren då vädret är som allra ...

Sydamerikas fem bästa resmål
Sydamerika har resmål för alla smaker, men de mest populära resmålen i Sydamerika enligt många är fotbollslandet Brasilien, historiska Argentina...

Destination Mexiko
I Sydamerikas pärla Mexiko finns det otaliga drömmande aktiviteter för den nyfikne resenären. Detta stora land i norra Sydamerika har ett varieran...

Thailands 5 bästa resmål
Thailand har på bara några år vuxit sig stort och blivit ett av världens mesta semesterparadis. Hit kommer turister frå...Billiga flygbiljetter .nu kan ej garantera att de uppgivna priserna finns d de bygger p uppgifter frn flygbolag och resebyrer.
Vi reserverar oss fr eventuella felskrivningar. Var ven vnlig notera att Billigaflygbiljetter.nu anvnder sig av cookies. Copyright Billiga flygbiljetter .nu