Hem » Flygskolan » 5 resmål du måsta besöka innan du dör

5 resmål du måsta besöka innan du dör

Publicerad: 2011-10-24

Med ett så kort liv som det vi lever och den ringa tillgången till lediga dagar som vi har kan man fråga sig hur man någonsin kommer att kunna besöka alla de platser i världens som man drömmer om att komma till. Och då känner vi inte ens till en liten mikrodel av alla fantastiska, helt enkelt häpnadsväckande platser som finns i världen. Du kan helt enkelt flyga i princip var som helst utan att bli besviken. Men för att skala ner listan på platser att besöka ger vi dig här fem destinationer som du måste besöka innan du dör.
 
Taj Mahal, Indien
Varje år besöker cirka tre miljoner personer Taj Mahal i norra Indien. Det tog 15 år att bygga och lät uppföras av kejsaren Shah Jahan till minne av hans avlidne fru. Något mer magiskt och vackert i byggnadsväg får du svårt att hitta i världen.

Machu Picchu, Peru
Att se soluppgången över denna bergsby i Peru är något utöver det vanliga. Upptagen på UNESCO's världsarvslista är den full av ruiner ifrån Inkaindianer under 1400-talet. I en global omröstning blev Macchu Picchu framröstad som en av världens sju nya underverk i världen. Ta buss eller tåg ifrån Cusco för att ta dig till denna avsides turistattraktion eller utmana fysiken genom att vandra Inkaleden dit.
 
Grand Canyon, USA
I Arizons ökenlandskap ligger Grand Canyon, nationalpark sedan 1979. Under lång tid har Coloradofloden grävt sig ner i berggrunden och bildat denna världens största dalgång. Njut av vandringar eller passa på att ta en fantastisk flygtur i en helikopter.

Angkor Wat, Kambodja
I norra Kambodja ligger tempelområdet Angkor. Angkor Wat är ett av ett dussin olika stentempel på 1100-talet. Området beräknas besökas av ett par miljoner turister varje år. Enastående byggnader i en underbar miljö. Dyk upp redan tidig morgon för att undvika de värsta turisthorderna.
 
Kilimanjaro, Tanzania
För dig som gillar att göra mäktiga vandringar är det ett måste att bestiga berget Kilimanjaro i Tanzania. Berget är världens högsta fristående berg och är 5 892 meter högt och är en slocknad vulkan.Senaste ArtiklarnaFler intressanta artiklar

Tips på härliga adrenalinresor
Badstrand i all ära men var tar man vägen om man vill hitta på något riktigt galet på sin semester? Här är n&...

Flyg till sommaren i höst - tips på bra resmål
Det finns nästan inget bättre än att fylla på sitt energiförråd med hjälp av en solsemester mitt i höstrusket. Rödgula löv i all ära men fi...

Hetaste höstresorna
Är du en av de som passar på att njuta på hemmaplan på sommaren för att njuta av Sverige när det är som bäst? Som sparar dina semesterdagar ti...

Hösttips - Upplev Venedig under lågsäsong
När hösten närmar sig är det många som ser en lång, grå och kall tid framför sig. Resekatalogerna börja dessutom trilla ner i brevlådan och ...Billiga flygbiljetter .nu kan ej garantera att de uppgivna priserna finns d de bygger p uppgifter frn flygbolag och resebyrer.
Vi reserverar oss fr eventuella felskrivningar. Var ven vnlig notera att Billigaflygbiljetter.nu anvnder sig av cookies. Copyright Billiga flygbiljetter .nu