Hem » Flygskolan » Destination Mexiko

Destination Mexiko

Publicerad: 2011-06-10

I Sydamerikas pärla Mexiko finns det otaliga drömmande aktiviteter för den nyfikne resenären. Detta stora land i norra Sydamerika har ett varierande klimat och en spännande kultur. När du reser till Mexiko bör du ha klart för dig att det kommer att bli en kulturkrock.

Lämna dricks
I Mexiko ser man exempelvis annorlunda på pengar än vi gör i Europa. I Mexiko finns det till exempel massor av människor som endast arbetar för dricks. Det är därför av stor vikt att du ger dricks när du varit ute och ätit. Generellt brukar man rekommendera att ge ungefär 10-15 % i dricks.
 
Sevärdheter i landet
Katedralen Catedral Metropolitana är en av de största katedralerna i Latinamerika och den lockar turister från hela världen att komma till Mexikos huvudstad Mexiko City.
 
För strandälskaren
Om du är mer intresserad av att ligga på stranden och ta det lugnt under din semester kan du med fördel göra detta i Mexiko också. Detta vackra land är en klassisk semesterdestination för Nordamerikaner och det finns oerhört mycket turiststråk och stränder uppbyggda i detta syfte.
 
Mexiko är även känt för sin matkultur. Den Mexikanska maten har spridit sig över världen och idag vet nog de flesta vad man menar när man säger mexikansk mat.
 
Olika årstider
I Mexiko är det sommar mellan juni och oktober. Under denna tid regnar det mycket i landet och då brukar man inte rekommendera att du åker till Mexikos kust. Vill du däremot uppleva andra delar av Mexiko lämpar det sig utmärkt att besöka centrala Mexiko under denna tidsperiod.

Under vintern som varar mellan december och april är det högsäsong vid kusterna. Stränder som Cancun och Playa del Carmen är väldigt populära resmål under denna tid.
 
Alltid något nytt
Dock är Mexiko ett land som du utan problem kan besöka under hela året. Detta unika land kommer alltid att kunna erbjuda dig något nytt och spännande.Senaste ArtiklarnaFler intressanta artiklar

Thailands 5 bästa resmål
Thailand har på bara några år vuxit sig stort och blivit ett av världens mesta semesterparadis. Hit kommer turister frå...

Här lyxar du billigast i Europa
Är du sugen på en lyxig semester i Europa utan att behöva betala en förmögenhet? Oavsett vad du vill uppleva på din Europasemester går det oftast att ...

Parresmål - 5 romantiska resmål
Den perfekta parresan behöver inte vara svårt att hitta. Dock kan många tycka att det är lite svårt att veta var man ska åka för att få en så romantis...

Populäraste resmålen under 2011
Under 2011 är det klassiska resmål som lockar turister. Resmål som gått ur tiden kommer tillbaka och blir hetare än någonsin. Den ständigt ökande fasc...Billiga flygbiljetter .nu kan ej garantera att de uppgivna priserna finns då de bygger på uppgifter från flygbolag och resebyråer.
Vi reserverar oss för eventuella felskrivningar. Var även vänlig notera att Billigaflygbiljetter.nu använder sig av cookies. Copyright © Billiga flygbiljetter .nu