Hem » Flygskolan » Upplev Rom lagom till vĂ„ren

Upplev Rom lagom till vÄren

Publicerad: 2011-04-18

Rom Àr Italiens vackra huvudstad och en stad med en spektakulÀr historisk bakgrund. Rom bör som bÀst upplevas om vÄren dÄ vÀdret Àr som allra behagligast och italienarna inte har gÄtt pÄ semester utan fortfarande Àr pÄ plats i sin stad för att göra din resa till Rom sÄ bra som möjligt.
 
Romarna Àr mycket stolta över sin huvudstad och det Àr viktigt att man som turist har stor respekt för de vackra sevÀrdheterna som Italiens huvudstad faktiskt har att erbjuda dig. En av dessa Àr Vatikanstaten. Detta Àr pÄvens sÀte och det Àr för mÄnga mycket speciellt och Àrofullt att fÄ chansen att besöka denna.
 
Colosseum Àr en av vÀrldens mest kÀnda byggnationer. Den spektakulÀrt stora amfiteatern Àr belÀgen mitt i centrala Rom och Àr en kÀnd sevÀrdhet för turister frÄn hela vÀrlden. Att se pÄ den frÄn utsidan Àr gratis och vackert bara det. Insidan Àr en bonus men som tyvÀrr kostar pengar att se.
 
Forum Romanum Àr en annan klassisk sevÀrdhet. Forum Romanum var i det antika Rom den centrala handelsplatsen och en plats för politiska möten och religiösa ceremonier. HÀr samlas idag turister frÄn hela vÀrlden för att skÄda den vackert belÀgna ruinstaden.

Rom Àr Àven en ypperlig plats för dig som vill uppleva ett nattliv i sÀrklass eller Àta god mat. Rom lÀmpar sig Àven mycket bra för sightseeing till fots. Staden har bra trottoarer och en fin dag kan utan problem avnjutas lÀngs Roms gator med en italiensk gelato i handen.
 
PÄ Spanska trappan samlas ungdomar och Àldre om kvÀllarna för att dricka öl och umgÄs. Detta Àr en unik aktivitet som bara kan upplevas i Rom. Om vÄren Àr Rom lika varmt som vÄr svenska sommar och att vara ute sent om kvÀllarna Àr dÀrför inget problem. Staden Àr sÀllan stilla utan Àr stÀndigt i rörelse.

Roms centrala turistattraktioner kan upplevas pÄ en weekend, men ofta krÀvs lite mer tid för att uppleva denna historiskt betydande huvudstad fullt ut.

LÀs mer om Rom pÄ RomPortalen.seSenaste ArtiklarnaFler intressanta artiklar

Sydamerikas fem bÀsta resmÄl
Sydamerika har resmÄl för alla smaker, men de mest populÀra resmÄlen i Sydamerika enligt mÄnga Àr fotbollslandet Brasilien, historiska Argentina...

Destination Mexiko
I Sydamerikas pÀrla Mexiko finns det otaliga drömmande aktiviteter för den nyfikne resenÀren. Detta stora land i norra Sydamerika har ett varieran...

Thailands 5 bÀsta resmÄl
Thailand har på bara några år vuxit sig stort och blivit ett av världens mesta semesterparadis. Hit kommer turister frå...

HĂ€r lyxar du billigast i Europa
Är du sugen pĂ„ en lyxig semester i Europa utan att behöva betala en förmögenhet? Oavsett vad du vill uppleva pĂ„ din Europasemester gĂ„r det ofta...Billiga flygbiljetter .nu kan ej garantera att de uppgivna priserna finns dć de bygger pć uppgifter frćn flygbolag och resebyrćer.
Vi reserverar oss för eventuella felskrivningar. Var även vänlig notera att Billigaflygbiljetter.nu använder sig av cookies. Copyright © Billiga flygbiljetter .nu