Hem » Flygskolan » Upplev Rom lagom till våren

Upplev Rom lagom till våren

Publicerad: 2011-04-18

Rom är Italiens vackra huvudstad och en stad med en spektakulär historisk bakgrund. Rom bör som bäst upplevas om våren då vädret är som allra behagligast och italienarna inte har gått på semester utan fortfarande är på plats i sin stad för att göra din resa till Rom så bra som möjligt.
 
Romarna är mycket stolta över sin huvudstad och det är viktigt att man som turist har stor respekt för de vackra sevärdheterna som Italiens huvudstad faktiskt har att erbjuda dig. En av dessa är Vatikanstaten. Detta är påvens säte och det är för många mycket speciellt och ärofullt att få chansen att besöka denna.
 
Colosseum är en av världens mest kända byggnationer. Den spektakulärt stora amfiteatern är belägen mitt i centrala Rom och är en känd sevärdhet för turister från hela världen. Att se på den från utsidan är gratis och vackert bara det. Insidan är en bonus men som tyvärr kostar pengar att se.
 
Forum Romanum är en annan klassisk sevärdhet. Forum Romanum var i det antika Rom den centrala handelsplatsen och en plats för politiska möten och religiösa ceremonier. Här samlas idag turister från hela världen för att skåda den vackert belägna ruinstaden.

Rom är även en ypperlig plats för dig som vill uppleva ett nattliv i särklass eller äta god mat. Rom lämpar sig även mycket bra för sightseeing till fots. Staden har bra trottoarer och en fin dag kan utan problem avnjutas längs Roms gator med en italiensk gelato i handen.
 
På Spanska trappan samlas ungdomar och äldre om kvällarna för att dricka öl och umgås. Detta är en unik aktivitet som bara kan upplevas i Rom. Om våren är Rom lika varmt som vår svenska sommar och att vara ute sent om kvällarna är därför inget problem. Staden är sällan stilla utan är ständigt i rörelse.

Roms centrala turistattraktioner kan upplevas på en weekend, men ofta krävs lite mer tid för att uppleva denna historiskt betydande huvudstad fullt ut.

Läs mer om Rom på RomPortalen.seSenaste ArtiklarnaFler intressanta artiklar

Sydamerikas fem bästa resmål
Sydamerika har resmål för alla smaker, men de mest populära resmålen i Sydamerika enligt många är fotbollslandet Brasilien, historiska Argentina, vack...

Destination Mexiko
I Sydamerikas pärla Mexiko finns det otaliga drömmande aktiviteter för den nyfikne resenären. Detta stora land i norra Sydamerika har ett varierande k...

Thailands 5 bästa resmål
Thailand har på bara några år vuxit sig stort och blivit ett av världens mesta semesterparadis. Hit kommer turister frå...

Här lyxar du billigast i Europa
Är du sugen på en lyxig semester i Europa utan att behöva betala en förmögenhet? Oavsett vad du vill uppleva på din Europasemester går det oftast att ...Billiga flygbiljetter .nu kan ej garantera att de uppgivna priserna finns då de bygger på uppgifter från flygbolag och resebyråer.
Vi reserverar oss för eventuella felskrivningar. Var även vänlig notera att Billigaflygbiljetter.nu använder sig av cookies. Copyright © Billiga flygbiljetter .nu