Hem » Flygskolan » Resor till Thailand

Billiga resor till Thailand


Hitta billigt flyg till Thailand här på vår kampanjsida där vi samlar de bästa erbjudandena till Thailand!

Thailand har blivit svenskarnas nya favorit-resemål – och det är inte svårt att förstå varför! Thailand har varmt och skönt klimat, underbara paradisstränder, en pulserande huvudstad, fantastisk shopping, god mat, en vänlig befolkning och det är dessutom billigt.

Längst ner i söder finns smaragdgrönt vatten och vita sandstränder på öar som Koh Lipe, Koh Phi-Phi, Koh Samui och Koh Pahngan. Där finns populära semesterorter som Phuket och Koh Lanta, lite längre upp hittar man Hua Hin och i Siambukten den kommande stjärnan Koh Chang. Oavsett om man söker sig till dessa öar och stränder för en avslappnad stund i solen med en god bok och en bananmilkshake eller för festande på berömda fullmånepartyn så finns det någonstans i Thailand! Men Thailand är mycket mer än bara stränder och solsemester. I norra Thailand, i trakterna kring Chiang Mai, är klimatet behagligt svalare och trekking i djungeln den främsta attraktionen, eller varför inte elefantridning?

Mitt emellan dessa två extremer ligger Bangkok, den myllrande, pulserande, galet tuk-tuk-tutande och avgasstinkande huvudstaden. Många säger att endera så älskar man Bangkok, eller så hatar man Bangkok. För många är det nog både och, först avskyr man lukten, oljudet, den skräckinjagande storstadens alla avarter. Sen, när man kommit att finna sig till rätta, börjar hitta så smått i denna jättestad, börjar lära sig hur livet fungerar, då övergår man till att istället älska Bangkok. Det kaos man tidigare upplevde på gatorna blir till pulsen. Man blir själv en av alla dessa människor på väg i myllret. Med tunnelbana, med SkyTrain, med taxi, med tuk-tuk, till fots eller cykel.

Och så var det shoppingen. Shoppingen i Bangkok måste vara en av världens bästa. Med allt från enorma varuhus med äkta märkeskläder och varor till priser långt under de svenska till myllrande marknader med allt mellan himmel och jord. Varuhus som MBK, Siam Center, World Central Plaza, Emporium, Central Department Stora, Paragon, listan kan göras hur lång som helst! Men störst av alla är nog ändå helgmarknaden, den gigantiska Chatuchak weekend market. Med mer än 15 000 små butiker och stånd och över 200 000 besökare varje dag den är öppen (i huvudsak lördag och söndag) är det få ställen som kan erbjuda en liknande shoppingupplevelse! Only in Bangkok...

Så hittar du billiga resor till Thailand
Tack vare dess popularitet bland svenskarna så går det dagliga flyg med Thai Airways från Stockholm Arlanda. SAS flyger för närvarande endast via Köpenhamn men öppnar en direktlinje från Stockholm den 29:e oktober. Finnair, som flyger via Helsingfors, satsar stort på Asien och har flertalet avgångar i veckan till Bangkok. De riktiga budgetalternativen är att flyga ryska Aeroflot eller ukrainska Aerosvit men då får man oftast lång väntan på flygplatser i Kiev och Moskva vilket kan vara värt någon extra hundralapp för att slippa.

Den billigaste tiden för att resa till Thailand är mellan april och juni och augusti till september. De senaste åren har Thai kört en kampanj för så lite som 4500kr tur och retur inklusive alla skatter och avgifter, dessutom betalar barn under 15 år endast 25% av priset! Den här kampanjen brukar släppas i februari och det gäller att vara med från början då biljetterna går åt fort. Hösten är annars en bra tid för att hitta billiga resor till Thailand, bortsett från skolloven i oktober/november. Jul och nyår är årets i särklass dyraste tid att resa till Thailand, i år tog biljetterna nästan slut redan i mars! Om man kan vänta med sin hemresa till i mitten av januari går det att spara många hundralappar. Även mitten av juni till slutet av juli är dyrare perioder då många svenskar slåss om de billiga flygbiljetterna.

Utöver Thai så erbjuder många andra flygbolag också kampanjer och erbjudanden till Thailand under andra tider på året. Priset på dessa brukar då ligga mellan 5- och 6000kr men det går inte att garantera när de dyker upp men vanligtvis så är det mellan en och tre månader i förväg men det kan även vara tidigare. Därför är det klokt om man håller ett öga på vår sida med billiga resor till Thailand så riskerar man inte att missa när kampanjen kommer!

Lågprisflyg

Hur funkar det egentligen med alla dessa lågprisflyg? Kan man verkligen flyga mellan storstäder för busspengar? Och är det bara i Europa det går eller hur ser det ut i övriga världen? Vi har sammanställt en liten guide över lågprisflygen och hur man bäst utnyttjar dessa!


Läs mer om Lågprisflyg
Guideböcker

Planera din resa med hjälp av någon av Lonely Planets guideböcker. Skippa gissandet och osäkerheten, med rätt guidebok under armen får du mer tid över för din semester!


Hitta din guidebok
Åka jorden runt?

Asien, Australien, Söderhavet, USA, Sydamerika... Har du svårt att bestämma dig? En jordenruntresa kan vara ditt livs största äventyr och vi har tipsen för hur du gör för att hitta den bästa biljetten!


Läs mer
Billiga flygbiljetter .nu kan ej garantera att de uppgivna priserna finns då de bygger på uppgifter från flygbolag och resebyråer.
Vi reserverar oss för eventuella felskrivningar. Var även vänlig notera att Billigaflygbiljetter.nu använder sig av cookies. Copyright © Billiga flygbiljetter .nu