Hem » Destinationer » Italien

Billiga Resor till Italien

Det är lätt att längta till Italien. Detta land i solen, omgiven av det vackra Medelhavet erbjuder nästan allt som vi förknippar med det goda livet: storslagen natur, skön värme och solsäkert väder, härlig mat och mustiga viner, fantastisk design och spännande städer. Vad mer kan en livsnjutare sig önska?

Kanske är det arvet från romartiden som gör sig påmint? Alltsedan romartiden har stora filosofer, uppfinnare och konstnärer frodats i den kreativa miljö som utgör Italien. Italien är modets, designen, konsten och den goda smakens världscentrum, än idag. Det skapar en helt ny dimension till det vi kallar shopping, inte minst i modestaden nummer ett: Milano. Även den politiska arenan är nog så intressant med Silvio Berlusconi, den berömde, i spetsen.

Staden Rom mår lika gott idag som den alltid gjort, även om den kanske inte är världens centrum längre. De fantastiska byggnadsminnena med Colosseum i spetsen vittnar i alla fall om allt som staden upplevt. Men de fantastiska sevärdheterna begränsas inte bara till denna stad, utan finns överallt i landet såsom i Pisa och Venedig. Landsbygden är matens och det goda vinernas värld, med Toscana som främsta sevärdhet. Om vi inte väljer kusterna förstås, mest kända för sina stränder eller alperna med sin skidåkning.

Säsonger

Som med de flesta Medelhavsländerna vill man undvika högsommaren (Juni-September) kanske speciellt Augusti då de flesta italienarna själva tar semester och många affärer stänger p.g.a. det.

Italien skiner i sin fulla prakt om man vill göra något annat än att sitta på poolkanten under vår och höst, april till maj och oktober till november, då är det lagom temperatur för aktiviteter och mindre folk.

  • Väntar på sökningar
  • Väntar på sökningar
  • Väntar på sökningar
Italien
  • Huvudstad: Rom
  • Folkmängd: 58,134,000
  • Yta: 301,000 km²
  • Valuta: 100 SEK ger dig ≈ 11 EUR
  • Nationaldag: 2 juni
RomBilliga flygbiljetter .nu kan ej garantera att de uppgivna priserna finns då de bygger på uppgifter från flygbolag och resebyråer.
Vi reserverar oss för eventuella felskrivningar. Var även vänlig notera att Billigaflygbiljetter.nu använder sig av cookies. Copyright © Billiga flygbiljetter .nu