Hem » Destinationer » Kina

Billiga flyg till Kina

Kina är verkligen landet på allas läppar just nu. Med explosionsartad utveckling kombinerad med urgammal historia erbjuder landet något för alla smaker. Fantastiska monument så som kinesiska muren, nu ett av världens sju nya underverk och terrakotta-arméen i Xian. Pulserande storstäder som Shanghai och Hongkong. Undersköna naturlandskap från öknarna i öst till de mytiska landskapen kring Guilin och Yangshuo till stupande berg och snötäckta toppar kring Lijiang. Kina är ett enormt land och väl värt ett besök!

Ta sig dit:

De flesta flyg går till endera Shanghai, Peking eller Hongkong. Till Peking flyger SAS direkt från Arlanda och Kastrup. Även Finnair är ett smidigt alternativ med flyg via Helsingfors och vanligtvis kort anslutningstid. Direkt från Stockholm tar resan 8,5 timmar, från Köpenhamn ca 9 timmar och via Helsingfors tar resan ca 11 timmar med ett byte. Däremot är Finnair ensamma om att flyga direkt till både Shanghai och Hongkong. Alternativen är annars att flyga via London, Paris, Frankfurt eller Amsterdam något som inte bara tar tid genom att man först flyger åt fel håll utan även alla omständliga säkerhetskontroller man skall passera.

Till Hongkong brukar både Virgin Atlantic och Cathay Pacific kunna ha bra priser via London. Kampanjer med Lufthansa, British Airways samt Air France/KLM är inte heller ovanliga till Peking/Shanghai.

Väljer du att flyga med SAS till Shanghai eller Hongkong blir anslutningen via Peking och sedan sköts inrikesflighten oftast av Air China. Air China sköter även en del flygningar direkt från Arlanda.

I Shanghai finns två flygplatser, Hongqiao och Pudong, där Hongqiao (HIA) mest sköter inrikestrafik och Pudong (PVG) är för internationella flyg. Från båda flygplatserna går det frekventa flygbussar som kostar kring 30kr och tar dig in till centrum. Till Hongqiao kan man även ta lokalbuss (stannar utanför avgångsterminalen) och kostar endast 4kr in till People’s Park mitt i centrum. Taxiköerna från Hongqiao kan annars vara mardrömslika och en resa kostar ca 80kr beroende på trafiken. Från Pudong går i gengäld ett av världens enda magnetiska snabbtåg, MagLev, som når en topphastighet på 400km/h och ansluter passagerare till Shanghais tunnelbana. Med ett aktuellt boardingcard från ett flyg samma dag kostar en enkel biljett 40kr. Tunnelbanan håller på och förlängs så även Hongqiao i framtiden ska kunna nås via den smidiga tunnelbanan.

Peking håller på och bygger ut, likt så mycket annat i Kina, sin flygplats inför de Olympiska spelen i augusti 2008. Även här finns flygbussar för ca 20kr. Tänk på att trafiken kan vara riktig illa i Peking och avsätt god tid för att hinna till flygplatsen.

Hongkongs flygplats (HKG) anses av många höra till en av världens bättre. Du tar dig lätt in till centrum endera med den speciella tunnelbanelinjen (mellan 100 och 60kr, ca 20 min) eller med bussar alt. taxi. Det finns flertalet flygbussar som trafikerar olika rutter in till staden och kostar runt 40 kr.

Se http://www.travelchinaguide.com/cityguides/ för utmärkta guider om resande i Kina

http://www.shanghaiairport.com/en/index.jsp

http://www.hongkongairport.com/

http://en.bcia.com.cn/

  • Väntar på sökningar
  • Väntar på sökningar
  • Väntar på sökningar
Kina
  • Huvudstad: Peking
  • Folkmängd: 1,321,852,000
  • Yta: 9,597,000 km²
  • Valuta: 100 SEK ger dig ≈ 101 CNY
  • Nationaldag: 1 oktober

När ska man åka

Undvik högtider, i synnerhet det Kinesiska Nyåret. Om det är till bergsregioner ni är på väg så passar högsommaren bäst, i juni – september. För övriga landet passar mars – april eller september – oktober bäst med behagliga temperaturer och mindre smog. Sommaren kan vara olidligt het, särskilt i de större städerna.

Visum

Visum krävs för inresa i Kina. Detta skall sökas innan avresa och görs enklast på ambassaden i Stockholm.

Kostnad: 220kr för ett inträde. Även dubbelt och multi finns.

För öppettider och mer information besök Kinesiska ambassadens hemsidaBilliga flygbiljetter .nu kan ej garantera att de uppgivna priserna finns då de bygger på uppgifter från flygbolag och resebyråer.
Vi reserverar oss för eventuella felskrivningar. Var även vänlig notera att Billigaflygbiljetter.nu använder sig av cookies. Copyright © Billiga flygbiljetter .nu