Hem » Destinationer » Lettland » Riga

Billiga flyg till Riga

Letar du inspiration för en weekend är ett flyg till Riga en garanterat lyckad semester. Riga är det självständiga Lettlands huvudstad sedan 1991 och bjuder på såväl gammal anda som spirande framtidsvisioner. Du hittar garanterat det du önskar dig i denna stad, allt från sevärdheter och gammal historia till shopping och nöjen. Du tar dig lättast runt bland olika attraktioner i staden till fots.

Till de största sevärdheterna räknas bland annat Svarthuvudenas Hus, St:Peterskyrkan, Kruttornet samt Börshuset. Riga charmar annars med de pittoreska kvarteren i Gamla stan. Rejält mycket turister men fina gamla byggnader och mysiga små affärer göra att trivselfaktorn är hög. Största attraktionen i Gamla stan är Rigas katedral, som faktiskt är Baltikums största. Riga ligger vid floden Daugava och nere vid flodstranden ligger Riga slott som förutom att vara turistattraktion också används som residens åt Lettlands president och hem för flertalet muséer.

Nattlivet i Rigas har verkligen förvandlats de senaste åren och idag bjuder det på ett stort antal barer och klubbar och det finns något som passar alla smaker och budgetar. Om du går ut en kväll så passa på att smaka ”balzam”, en lettisk nationaldryck i form av en svart örtlikör som går att drickas ren eller som ingrediens i någon cocktail.

  • Väntar på sökningar
  • Väntar på sökningar
  • Väntar på sökningarBilliga flygbiljetter .nu kan ej garantera att de uppgivna priserna finns då de bygger på uppgifter från flygbolag och resebyråer.
Vi reserverar oss för eventuella felskrivningar. Var även vänlig notera att Billigaflygbiljetter.nu använder sig av cookies. Copyright © Billiga flygbiljetter .nu