Hem » Destinationer » Storbritannien » Edinburgh

Billiga flyg till Edinburgh

Boka ett flyg till Edinburgh, Skottlands huvudstad, och få möjlighet att njuta av en fantastisk stad där du kan spendera dagar med att utforska historiska byggnader, mysiga kaféer, kyrkor m.m. Ett måste att besöka är Edinburghs slott som fram till slutet på 1500-talet huserade den kungliga familjen helt och hållet dominerar staden uppifrån kullen där det är beläget och går att se nästan var du än befinner dig.

Annars är the Royal Mile en bra utgångspunkt i staden varifrån du enkelt tar dig runt till olika sevärdheter. The Royal Mile är en del av Edinburghs ”Gamla stan” och karakteriseras av gamla historiska byggnader. Gamla stan gör man bäst till fots och är en härlig stadsdel att koppla av på efter en dag full av historiska byggnader och för mycket fakta från slottet. På motsatt sida The Royal Mile från slottet finns en annan sevärdhet, The Palace of Holyroodhouse som är den brittiska kungafamiljens residens i Skottland.

Exempel på andra sevärdheter och platser i staden som är väl värda ett besök är kyrkogården Greyfriars, Scott Monument, Edinburgh University samt Mary Kings Close. För de personer som tagit ett flyg till Edinburgh för andra anledningar än kultur och historia kan du hålla koll på nöjesbranschen och vilken underhållning du kan ta del av under din vistelse i Edinburgh via de lokala tidningarna The Scotsman och Herald.

Edinburgh har dessutom ett välrenommerat restaurangutbud och du kan hitta mat ifrån alla världens hörn här. Men väl i Skottland, varför inte passa på att prova några traditionellt skotska rätter, såsom fyrkantig korv, köttpaj eller rent av deras omtalade haggis?

  • Väntar på sökningar
  • Väntar på sökningar
  • Väntar på sökningarBilliga flygbiljetter .nu kan ej garantera att de uppgivna priserna finns då de bygger på uppgifter från flygbolag och resebyråer.
Vi reserverar oss för eventuella felskrivningar. Var även vänlig notera att Billigaflygbiljetter.nu använder sig av cookies. Copyright © Billiga flygbiljetter .nu