Hem » Destinationer » Turkiet

Billiga flyg till Turkiet

Turkiet är landet där orienten möter väst i en exotisk mix. Allt möts i sundet Bosporen, som delar landet i två delar. I norr ligger Svarta havet och mängder med turistorter. I söder lockar Medelhavet med sol, vacker natur och långa sandstränder.

Många reser till Turkiet för solens och badsträndernas skull. På köpet får då den uppmärksamme ta del av en kultur som sträcker sig många tusentals år tillbaka. Särskilt intressanta platser finns utmed kustbandet till Medelhavet, där romare satt sina spår med tempel, amfiteatrar och fantastiska byggnationer. Det finns också små överraskningar här och var, inte minst i Myra. Det var här den riktige St Nicholaus en gång levde och verkade.

Alltfler upptäcker allt annat som finns att uppleva i Turkiet. Göreme erbjuder bra skidåkning och landsbygden har mängder med naturupplevelser att erbjuda. Städerna är stora och myllrande. Metropolerna Istanbul och Ankara ger många upplevelser av kulturmöten och även krockar ibland. Myllrande marknader, fashionabla butiker, mäktiga gamla hus och höga minareter och en stolt kulturtradition samsas sida vid sida. Upptäckterna är många i det lilla och i det stora. Maten på restaurangerna är en del av den stolta kulturtraditionen, långt ifrån de falafel vi ser som turkiska hemmavid och gästfriheten är stor på gränsen till översvallande.

Billiga flyg till Alanya

En av de mest populära semesterorterna utmed Turkiets medelhavskust är det familjära och natursköna Alanya. Med långt över 300 soldagar, sköna sandstränder och ett kristallklart vatten är platsen som gjuten för en underskön semestervistelse. Inte blir det sämre av att staden bär på en charm och en historia väl värd namnet.

Själva staden ligger på en halvö och längst ut tronar en medeltida borg där korsriddarna en gång hade ett fäste. Halvön där borgen står reser sig nästan tre hundra mäktiga meter ovan havet. Den lilla hamnen nedanför bjuder på restauranger med såväl internationell som nationell matlagning, spännande shopping och mängder med livliga nattklubbar. Shoppingen är till stora delar försäljning av kopior, men det finns riktiga fynd att göra också. Glöm inte att pruta bara för billigt är det sällan.

Utmed kustbandet går båtarna omlott för att visa borgen från havet och lotsa dykare och soldyrkare ut på böljan den blå. De syns ifrån stranden Cleopatra, där sanden är fin och restauranger och hotell ligger tätt.

Den som tröttnat på solen märker snart att det här är en spa-stad av rang. Njut av ett klassiskt hamam, turkiskt bad, massage av alla de slag och en fin manikyr. Frisörerna är också duktiga med sina saxar, och det är väl värt de låga priserna.

Läs mer om Alanya

  • Väntar på sökningar
  • Väntar på sökningar
  • Väntar på sökningar
Turkiet
  • Huvudstad: Ankara
  • Folkmängd: 73,723,000
  • Yta: 784,000 km²
  • Valuta: TL
  • Nationaldag: 29 oktoberBilliga flygbiljetter .nu kan ej garantera att de uppgivna priserna finns då de bygger på uppgifter från flygbolag och resebyråer.
Vi reserverar oss för eventuella felskrivningar. Var även vänlig notera att Billigaflygbiljetter.nu använder sig av cookies. Copyright © Billiga flygbiljetter .nu