Hem » Flygskolan » Lågprisflyg

Lågprisflyg runt om i världen!

Lågprisflyg som RyanAir har på senare år blivit en allt större tillgång för budgetmedvetna resenärer. För endast några få hundralappar kan man resa sträckor som med de stora bolagen kostar tusenlappar. Idag finns det lågprisflyg i stort sett hela världen som öppnar nya spännande möjligheter för resenärer.

Genom att köpa en billig tur- och returbiljett till en billig destination kan man sedan utnyttja lågprisbolagen för att resa runt i regionen eller ta sig till sin slutdestination mycket billigare än om man valt att åka direkt med något av de stora bolagen.

Lågprisbolagen kör ofta även särskilda kampanjer från så lågt som enbart någon krona men det man bör komma ihåg är att det då tillkommer flygplatsskatter med någon hundralapp. Till skillnad från de stora bolagen är det därför inte alltid en fördel att vara ute allt för lång tid i förväg utan det gäller att boka i början av en kampanj när det fortfarande finns gott om lågprisbiljetter kvar. Man gör även klokt i att jämföra olika resdagar och tider då det kan skilja stora summor beroende på hur fullbokade planen är och flygbolagens vilja att fylla de tomma sätena.

Så vad är då skillnaden att flyga med ett lågprisbolag jämfört med t.ex. Sas? Givetvis varierar detta från bolag till bolag men som tumregel kan man se det engelska ordet för lågprisbolag ”no frills” vilket mer eller mindre betyder ”inget extra”. Detta betyder allt som oftast att ingen mat serveras på flygningarna (man kan givetvis köpa mat ombord), att benutrymmet kan vara aningen mindre och att hårdare regler kan gälla för hur mycket baggage man får ha med sig.

En viktig skillnad är att lågprisflygen oftast trafikerar mindre flygplatser vilket man bör tänka på om man skall byta flyg. Då lågprisflygen oftast trafikerar kortare sträckor är detta något som allt som oftast uppvägs av det billigare priset.

För en komplett lista titta in på: http://www.attitudetravel.com/lowcostairlines/

Lågprisflyg Asien:
AirAsia
Tiger Airways
JetStar Asia
Nok Air
Bangkok Airways

Lågprisflyg USA/Nordamerika:
SouthWest Airlines
JetBlue
Air Tran
Ted
Song
Click Mexicana

Lågprisflyg Europa:
SkyScanner

Lågprisflyg Oceanien:
Virgin Blue
JetStar
Freedom Air

Varför nöja sig bara med småhopp - läs vår artikel om att resa jorden runt också!

Lågprisflyg

Hur funkar det egentligen med alla dessa lågprisflyg? Kan man verkligen flyga mellan storstäder för busspengar? Och är det bara i Europa det går eller hur ser det ut i övriga världen? Vi har sammanställt en liten guide över lågprisflygen och hur man bäst utnyttjar dessa!


Läs mer om Lågprisflyg
Guideböcker

Planera din resa med hjälp av någon av Lonely Planets guideböcker. Skippa gissandet och osäkerheten, med rätt guidebok under armen får du mer tid över för din semester!


Hitta din guidebok
Åka jorden runt?

Asien, Australien, Söderhavet, USA, Sydamerika... Har du svårt att bestämma dig? En jordenruntresa kan vara ditt livs största äventyr och vi har tipsen för hur du gör för att hitta den bästa biljetten!


Läs mer


Billiga flygbiljetter .nu kan ej garantera att de uppgivna priserna finns då de bygger på uppgifter från flygbolag och resebyråer.
Vi reserverar oss för eventuella felskrivningar. Var även vänlig notera att Billigaflygbiljetter.nu använder sig av cookies. Copyright © Billiga flygbiljetter .nu