Hem » Guideböcker

Nordamerika / Asien / Latinamerika / Oceanien

Guideböcker

guideböcker

En av de bästa investeringar du kan göra inför en resa är den i en guidebok. Oavsett om du vill ligga hemma i hängmattan och drömma dig iväg, står nyanländ vid den där busstationen och undrar vart du är eller ska iväg på en weekend till en myllrande storstad så brukar de flesta svaren finnas i någon guidebok. Välj världsdel i menyn ovan för att se guideböckerna.

Transporter
Allt från tips för rickshawåkande, tuk-tuk-farande, kamelridning och vandring till praktisk information om vilken buss som går vart och hur mycket tåget kostar finns med i de flesta guideböcker.

Boende
Något av det mest värdefulla med en guidebok är den säkerhet den erbjuder när man t.ex kommer fram sent på kvällen, det är mörkt (och förmodligen regnigt) och allt man vill ha är en någorlunda mjuk och torr säng! Då är det alltid skönt att kunna slå upp sin guidebok och ha en lista med rekommenderade boenden på som man kan peka ut åt första bästa taxichaufför. De flesta guideböcker erbjuder även boende i flera priskategorier, allt från de billigaste till de dyraste, vilket gör det lätt att välja ett boende som passar din plånbok.

Kartor
Något annat mycket värdefullt med att ha en guidebok är de kartor som finns över både länder och städer. Detta är dock inget hinder för att gå vilse men är en ovärderlig hjälp för att hitta tillbaka åtminstone!

Historia och bakgrundsfakta
De flesta guideböcker innehåller även bra delar på landets eller stadens historia och särskilda kapitel om till exempel lokal mat, hantverk, social situation etc. Ofta finns även kapitel om hur man reser på ett respektfullt sätt för både natur och människor.

Lonely Planet har gett ut guideböcker sedan mitten av 1970-talet och har idag ett hundratal guider för nästintill alla världens länder. De erbjuder allt från budgetresenärens bästa vän "the Shoestring Guide" till stadsguider för New York och Tokyo. Det är inte för inte som Lonely Planets guideböcker ofta kallas "bibeln" på grund av dess trogna och många anhängare!

Andra guideböcker
Andra populära guideböcker innefattar the Rough Guides, Footprint och för oss svenskar Wilma Reseguider. Som alltid finns det både för- och nackdelar med respektive guideböcker. Footprint har specialiserat sig något på Latinamerika och är deras populära guide till Sydamerika är en stor konkurrent till Lonely Planet i den delen av världen. Footprints guideböcker har även betydligt bättre kartor än t.ex. Lonely Planet och omfattar ofta större delar av länderna. För den som vill följa strömmen rekommenderas någon av Lonely Planets många guideböcker medan den som vill hitta "egna" hotell gör klokast i att välja någon av de konkurrerande guideböckerna.

Lågprisflyg

Hur funkar det egentligen med alla dessa lågprisflyg? Kan man verkligen flyga mellan storstäder för busspengar? Och är det bara i Europa det går eller hur ser det ut i övriga världen? Vi har sammanställt en liten guide över lågprisflygen och hur man bäst utnyttjar dessa!


Läs mer om Lågprisflyg
Guideböcker

Planera din resa med hjälp av någon av Lonely Planets guideböcker. Skippa gissandet och osäkerheten, med rätt guidebok under armen får du mer tid över för din semester!


Hitta din guidebok
Åka jorden runt?

Asien, Australien, Söderhavet, USA, Sydamerika... Har du svårt att bestämma dig? En jordenruntresa kan vara ditt livs största äventyr och vi har tipsen för hur du gör för att hitta den bästa biljetten!


Läs mer
Billiga flygbiljetter .nu kan ej garantera att de uppgivna priserna finns då de bygger på uppgifter från flygbolag och resebyråer.
Vi reserverar oss för eventuella felskrivningar. Var även vänlig notera att Billigaflygbiljetter.nu använder sig av cookies. Copyright © Billiga flygbiljetter .nu