Hem » Destinationer » Storbritannien

Billigt flyg till Storbritannien

England, Wales, Skottland och även Nordirland utgör det Storbritannien som en gång i tiden regerade över havets vågor. Härifrån erövrades världen och tack vare det kom även den industriella revolutionen, två historiskt viktiga fenomen som format det Storbritannien vi besökare möter idag.

Städerna är gamla industricentrum, som format genier inom konst och musik. Det gäller särskilt i England, där popstjärnor verkar födas i en aldrig sinande ström. De gamla industricentren har dock fått ändra kurs efter att industrierna läggs ner. Det har borgat för en spännande utveckling med nya idéer och tankar. London är kanske det mest innovativa centret, en världsmetropol där det engelska är så engelskt och internationellt på en och samma gång. Även i städer som Edinburgh, Manchester, Birmingham och Glasgow känns förändringens vindar vart man går. Liverpool som också utvecklas kontinuerligt blev till och med utnämnd till europeisk kulturhuvudstad 2008.

Landsbygden står desto stadigare. Den lummigt gröna naturen, de små pittoreska byarna med bed & breakfast, de härliga insjöarna och de många slotten håller på traditionerna. Det fina kustbandet är som det alltid varit, med de små semesterorterna där engelsmännen flockas ihop om att få solsken på semestern.

I England råder klassisk artighet och hög kvalitet på allt som erbjuds, te på eftermiddagen och öl fram till elva på puben. Här råder också en öppenhjärtlighet, en råhet och en stark skaparkraft. Allting sker i diset av atlantvindarnas fuktiga luft.

  • Väntar på sökningar
  • Väntar på sökningar
  • Väntar på sökningar
Storbritannien
  • Huvudstad: London
  • Folkmängd: 61,113,000
  • Yta: 245,000 km²
  • Valuta: 100 SEK ger dig ≈ 10 GBP
  • Nationaldag: 1 mars

När ska man åka?

I likhet med Norden så är det vinter i England från november till februari vilket betyder kallare och kortare dagar. Bästa tiden att åka är april till september, med undantag för högsäsongen under juli och augusti.Billiga flygbiljetter .nu kan ej garantera att de uppgivna priserna finns då de bygger på uppgifter från flygbolag och resebyråer.
Vi reserverar oss för eventuella felskrivningar. Var även vänlig notera att Billigaflygbiljetter.nu använder sig av cookies. Copyright © Billiga flygbiljetter .nu